Puheenjohtajan tervehdys 4.3.2024

Puheenjohtajan tervehdys 4.3.2024

Järkkymättömästi eteenpäin!

Kiltavuotemme 2024 alkoi Jukka Kopran, puolustusvaliokunnan puheenjohtajan erinomaisella katsauksella. Suomelle on tärkeää pitää kiinni omasta varautumisesta myös liittolaisena. ”Energiavirtaa huomion suuntaan” on viisas sanonta. Jos huomiomme täällä lännessä herpaantuu olennaisesta, me vapauden, demokratian ja turvallisuuden vaalijat olemme altavastaajina.

Maailma ei kriisiydy itsestään. Huonojen uutisten keulakuvina menossa olevissa kriiseissä ovat ne, joiden pitäisi olla vanhoja ja viisaita. Koenkin suurta kunnioitusta nuoria kohtaan, jotka silti ovat valmiina pelastamaan maailman ja puolustamaan isänmaatamme. He eivät ehkä osaa sanoittaa kokonaisturvallisuuden käsitettä, mutta monelle se on tavoite, ja tarkoittaa muutakin kuin sotilaallisia ja poliittisia kysymyksiä. Laajaan turvallisuuskäsitteeseen kuuluvat myös ihmisoikeuksien kunnioittaminen, sosiaalinen vastuu, solidaarinen vastuu ympäristöstä, oikeusvaltioperiaate ja taloudellinen vapaus.  

Siinä on meille kiltalaisille tämän vuoden haaste: nähdä nuorten silmin ja ymmärtää turvallisuuden kokonaisuus sekä pohtia sitä yhdessä. Mitä maailmassa tapahtuukaan, meidän järkkymätön tehtävämme [kriisi]viestinnän osaajina on viestiä faktoista myös nuoren polven ymmärtämällä ja hyväksymällä tavalla. 

Killan hallituksen puolesta,
Ulla Parviainen, puheenjohtaja

Kommentointi on suljettu.