TK-tiedotuskilta jakoi 12 sotilastiedotuksen ansiomitalia

TK-tiedotuskilta jakoi 12 sotilastiedotuksen ansiomitalia

TK-Tiedotuskilta on jakanut 30-vuotisjuhlatilaisuudessaan 6. lokakuuta 2022 12 sotilastiedotuksen ansiomitalia. 

Ansiomitalien jakoperusteisiin vaikutti tänä vuonna poikkeuksellinen turvallisuuspoliittinen tilanne Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Ansiomitalin saajien joukossa ovat muun muassa F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen, Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronen ja kenraalimajuri evp. Pekka Toveri. Lista kaikista ansiomitalin saaneista löytyy tiedotteen lopusta. Mitali myönnetään tunnustuksena erityisestä kunnostautumisesta maanpuolustustiedotuksen alalla. 

Vuonna 1992 perustettu TK-Tiedotuskilta vaalii Puolustusvoimien sodanaikaisen tiedotustoiminnan perintöä. Siihen voivat liittyä kriisiajan viestintäkoulutusta saaneet henkilöt.

“Suomessa arvostetaan vapaaehtoista maanpuolustusta ja tänä päivänä se on entistä merkityksellisempää. Luotettava tieto ja verkostoituminen ovat tärkeä osa resilienssiä, henkistä selviytymiskykyämme ja joustavuuttamme. Puolustusvoimat ja Ruotuväki kouluttavat maan parhaimmat kriisiviestinnän osaajat. TK-Tiedotuskilta on yhteisö, jossa voimme ylläpitää tätä osaamista”, sanoo TK-Tiedotuskillan puheenjohtaja Ulla Parviainen.

TK-Tiedotuskillan nimen alkukirjaimet TK ovat perua sotien aikaisista TK-miehistä, jotka tallensivat sotatapahtumia kirjoittamalla, valokuvaamalla ja elokuvien teolla. Useat killan jäsenistä ovat palvelleet varusmiehinä Pääesikunnan viestintäosastolla Puolustusvoimien uutislehdessä Ruotuväessä, joka aloitti ilmestymisensä vuonna 1962.

TK-Tiedotuskillan 30-vuotisjuhlatilaisuudessa Helsingin Santahaminassa kuultiin myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tervehdys TK-Tiedotuskillalle ja ja sen kanssa yhteistä juhlaa viettäneelle 60-vuotiaalle Ruotuväki-lehdelle. Tervehdyksessään presidentti Niinistö toteaa, että nämä ovat tehneet vaikeasta mahdollista eli pystyneet yhdistämään tiedonvälityksen ja isänmaan suojelun.

“Olette ansioituneet maanpuolustushengen nostattamisessa. Teitä on osaltanne kiittäminen siitä, että suomalaisten maanpuolustustahto on korkeampi kuin vuosikymmeniin. Sota Ukrainassa on osoittanut jälleen, mihin sankaritekoihin puolustaja on kykeneväinen, kun tahto puolustaa on tarpeeksi korkea”, Niinistö totesi lähettämässään tervehdyksessä.

Sotilastiedotuksen ansiomitalit soljen kera: Aaltola, Mika, johtaja, dosentti; Parviainen, Ulla, viestintäjohtaja.

Sotilastiedotuksen ansiomitalit: Hyppönen, Mikko, tutkimusjohtaja; Kajanmaa, Petteri, eversti; Kangasmaa, Tommi, kapteeni; Kari, Martti J., työelämäprofessori, eversti evp.; Kejonen, Petri, vastaava tuottaja; Kontiainen, Taneli, oikeustieteen maisteri; Kuronen, Antti, toimittaja; Pilke, Helena, filosofian tohtori; Saariaho, Sirkku, tiedottaja; Toveri, Pekka, kenraalimajuri evp.

Kommentointi on suljettu.